DEKORIRANJE USKRŠNJEG STOLA


O uskršnjim dekoracijama doma, već smo pričali u našem prethodnom blogu. Blagdanska okupljanja te zajednički ručkovi i večere, idealno su vrijeme da blagdanski stol dodatno ukrasite, ne samo hranom, već i lijepim posuđem i prigodnim ukrasima kako bi se stvorila svečana atmosfera. A evo kako to možete učiniti:

STOLNJAK I NADSTOLNJAK

Započnite postavljanjem stolnjaka ili nadstolnjaka u pastelnoj boji poput svijetlo ružičaste, dječje plave ili nježno žute. Ovo predstavlja lijepu osnovu za vaše uskrsne ukrase. Pripazite prije svega da stolnjak i/ili nadstolnjak, budu usklađeni sa vašim posuđem. Ukoliko imate bijelo posuđe, možete se igrati sa bojama stolnjaka i nadstolnjaka, no ukoliko imate posuđe u boji - budite oprezni.

SREDIŠNJI DIO

Napravite zadivljujući središnji dio koji odražava bit Uskrsa. Možete koristiti kombinaciju svježeg cvijeća poput tulipana, narcisa ili ljiljana aranžiranih u vazi ili košari. Dodajte ukrasne elemente poput uskršnjih jaja, umjetne trave ili figurica zečića kako biste poboljšali temu.

POSTAVKE MJESTA

Postavite svako mjesto za stolom sa detaljem s temom Uskrsa (npr. tanjuri, salvete ili pribor u usklađenim pastelnim bojama). Razmislite o dodavanju ukrasa s personaliziranim karticama u obliku jajeta ili prstenovima za salvete ukrašenim malenim zečićima ili pilićima. Opcija je puno, smo i u ovom slučaju, pazite da ne pretjerate sa dodacima sa temom pilića i zečića. Nekad je i manje više.

EGGSTRA DEKOR

Pospite ukrasna uskršnja jaja ili bombone u obliku jajeta duž sredine stola ili oko baze središnjeg dijela, taj će se detalj posebno svidjeti najmlađima. Također možete napuniti male zdjelice ili košarice šarenim jajima kao dodatnim akcentima.

SVIJEĆE

Svijeće su uvijek dobra ideja. Poboljšajte ugođaj svijećama postavljenim strateški duž stola. Odlučite se za jednostavne svijeće u ukrasnim držačima ili odaberite svijećnjake s temom Uskrsa u obliku jaja, zečića ili pilića. Pripazite da svijeće ne budu mirisne jer bi to moglo smetati vašim uzvanicima prilikom jela.

 

EKSTRA SAVJET - DODACI ZA UREĐENJE DOMA ZA USKRS

VIJENCI

Poželite dobrodošlicu gostima s vijencem s temom Uskrsa na ulaznim vratima. Možete ga napraviti koristeći umjetno cvijeće, zelenilo i uskrsne ukrase poput jaja, vrpci ili minijaturnih mrkvi.


PROLJETNE GIRALDE

Objesite girlande ili vjenčiće s motivom proljeća preko vrata ili okvira kamina kako biste svom domu udahnuli sezonski šarm. Potražite opcije s cvijećem, zečićima, pilićima ili uskršnjim jajima, suhim granama….

USKRSNO DRVCE

Napravite uskršnje drvce od suhih grana, dodavajući im ukrašena šarena jaja, vrpce i ukrase. Izložite ga u vazi ili ukrasnoj posudi kao šarmantnu žarišnu točku u vašoj dnevnoj sobi ili blagovaonici. Ukoliko ga planirate izložiti na blagovaonskom stolu prilikom svečanog ručka, pripazite na njegovu veličinu i prije svega provjerite hoće li smetati vašim uzvanicima prilikom jela. Praktičnost prije svega!

USKRŠNI JASTUCI

Uljepšajte svoj kauč ili fotelje jastucima i navlakama na temu Uskrsa sa slatkim dizajnom poput zečića, pilića ili uskrsnih jaja. Ovi ugodni detalji će vašem životnom prostoru dodati udobnost i stil.

Uključivanjem ovih uskršnjih ukrasnih dodataka u postavku vašeg stola i u cijelom domu, možete stvoriti toplu i privlačnu atmosferu koja slavi radost sezone sa svojim najdražima te na taj način učiniti uskršnji ručak još svečanijim i ugodnijim.

Želimo vam sretne Uskršnje blagdane!