DEKORIRANJE DOMA ZA USKRS


Ukrašavanje vašeg doma za Uskrs, može biti divan način da uđete u proljetnu sezonu i proslavite praznik.

Dekoriranje doma, ovisno o prigodama, izvrstan je način da malo osvježite prostor novim bojama i ukrasima te unosite malo prigodnog doživljaja.

Kako bi vam pomogli, u nastavku donosimo par savjeta kako uz male intervencije dekorirati dom.

Jaja su sinonim za uskršnji dekor. Prava ili umjetna jaja možete ukrasiti bojom, flomasterima ili naljepnicama te ih izložiti u ukrasnim košarama ili zdjelicama po svom domu. Razmislite o uključivanju različitih veličina i tekstura za vizualni interes. Ukoliko niste ljubitelj DIY ukrašenih jaja, gotova ukrašena od stakla, plastike ili porculana, možete kupiti u prodavaonicama u susjedstvu.

Svakako nemojte zaboraviti uključiti dekor s temom zečića poput plišanih igračaka, figurica ili čak jastuka u obliku zečića. Ovi preslatki dodaci dodaju neobičan dodir vašim uskršnjim ukrasima i unose osjećaj radosti u svaki prostor. Ispunite svoj dom mirisom i ljepotom svježeg proljetnog cvijeća.

Svježe cvijeće je uvijek dobra ideja. Osim što predivno miriše, njihov izgled uljepša svaki prostor.Tulipani, narcisi, zumbuli i ljiljani popularni su izbori koji simboliziraju ponovno rođenje i obnovu, savršeno pristajući uz temu Uskrsa. Ukoliko niste ljubitelj svježe rezanog cvijeća, preporučamo odabir dekor grančica koje možete kupiti u cvjećarama ili trgovini sa repromaterijalima ali i ubrati ih u prirodi tokom šetnje.

Nemojte zaboraviti na uređenje stola za svečani Uskršnji ručak. Postavite svečani uskršnji stol pastelnim stolnjacima, salvetama i priborom za jelo. Uključite ukrasne elemente poput središnjih dijelova s uskršnjom temom, držača za salvete u obliku jaja ili zečića i šarenih svijeća kako biste stvorili privlačan ambijent za svoj blagdanski obrok.

                     

I za kraj ali ne i manje važno. Unesite boje u svoj dom. Nježne pastelne boje poput dječje plave, blijedo ružičaste, mint zelene i boje lavande idealno će pristajati uz sve gore navedene dekoracije i unijeti svježinu i vedrinu u vaš dom. Ove boje dočaravaju svježinu proljeća i savršeno nadopunjuju uskrsnu tematiku.

Zapamtite, ključ uskršnjeg uređenja je prigrliti duh proljeća sa svijetlim, prozračnim bojama i razigranim elementima koji simboliziraju obnovu i nove početke. Neka vaša kreativnost zablista dok u svoj dom unosite radost Uskrsa!